Matematik

Polynomier

12. maj 2012 af andreassickolesen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Find forskriften, når vi kender a og rødderne:

a = 2, rod 1=2, rod 2= 4

 

Kunne godt bruge hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2012 af Phenomenal (Slettet)

Brug faktoriseringsformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2012 af SuneChr

# 0  Skal vi gætte på et andengradspolynomium? Det kunne du i så fald have skrevet. Det er ikke givet, ud fra to reelle rødder, at det ér et andengradspolynomium. Det kunne være et hvilket som helst n'te gradspolynomium med 2 reelle rødder og (n - 2) komplekse rødder, hvor koefficienten til xn er  a.

I matematik skal formuleringer være præcise, selvom vi ved, hvad vi taler om.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2012 af solsorten1 (Slettet)

brug formlen               a(x - r1)(x - r2)

indsæt dine værdier    2(x - 2)(x - 4)

opløst i faktorer           2x2 - 12x + 16


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.