Matematik

Andengradspolynomier

12. maj 2012 af simonlinn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave:

 

I denne opgave skal du undersøge andengradspolynomiet f (x) = x2−2x + 1.


a) Find koordinaterne til toppunktet for grafen for f(x).
b) Find det punkt hvor grafen for f(x) skærer andenaksen.
c) Find koordinatsættet til punkter punkt hvor grafen for f(x) skærer førsteaksen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2012 af peter lind

a) Du kan bruge toppunktsformlen eller løse ligningen f'(x) = 0

b) find f(0)

c) Løs ligningen f(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2012 af mathon

 

                               f(x) = y = x2 - 2x + 1 = (x - 1)2


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.