Matematik

Aborrer i Gurre Søen

18. maj 2012 af MetteNielsen1993 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! jeg har fået stillet opgaven:

 

I en model for vægten af aborrer i Gurre Sø antages det, at vægten W(målt i gram) af aborrer som funktion af længden L(målt i cm) er af typen W(L)=b*La

a: Bestem en forskrift for W, når det oplyses, at W(7,1)=5,5 og W(14,3)=58,4

 

Jeg har brug for hjælp til at at løse den - aner ikke hvad jeg skal gøre..


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2012 af peter lind

Indsæt de givne funktioner i funktionsudtrykket. Det giver 2 ligninger med de ubekendte a og b, som du må løse. Dividerer du de 2 ligninger med hinanden får den ene ubekendte ud.

Eksempel b*7,1a = 5,5


Skriv et svar til: Aborrer i Gurre Søen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.