Almen studieforberedelse (AT)

San Francisco jordskælvet 1906

18. maj 2012 af Sjursen123 (Slettet)

Hej,

 

Undrer mig over hvilke konsekvenser medførte jordskælvet i 1906? Ændring af politik, litteratur, kultur osv?

 

Mine fag er Naturvidenskab og Engelsk - så vidt jeg kan forstå så kan jeg benytte mig at den naturvidenskabelige metode og den ifølge AT bogen kan jeg tage fat i politisk materiale i engelsk og selvfølgelig også engelsk litteratur, såvel som kultur, men med analyse og så videre af tekster?

 

Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Mon ikke du kan få nogle ideer ved at læse lidt om det

http://en.wikipedia.org/wiki/San_Francisco_earthquake


Svar #2
19. maj 2012 af Sjursen123 (Slettet)

Tak for svar:) Men jeg synes stadig at det er svært og finde materiale.. jeg kan såmænd godt finde nogle videnskabelig artikler på højt plan omkring de naturvidenskabelige faktorer, men jeg mangler stadig noget til supplere til det engelsk faglige, noget litteratur omkring hvordan mennesker oplevede jordskælvet, avis artikler osv.. måske den forkerte fag kombination jeg har benyttet mig i forhold til emnet og det eksisterende materiale?


Svar #3
19. maj 2012 af Sjursen123 (Slettet)

Tror du evt. det er muligt og benytte sig af billeder af jordskælvet og skaderne, såvel som de efterfølgende konsekvenser og så hive det ind på baggrund af det engelsk faglige og supplere med det naturvidenskabelige, på den måde benytter jeg mig både af det naturvidenskabelige og den humanistiske metode? I så fald, tror du så det ville være rigeligt at benytte sig af dette i engelsk faglige, eller skal der mere kød på?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. maj 2012 af Dr. Phill (Slettet)

Du kan evt. analysere George C. Pardee's første officielle udtagelse. http://www.sfgenealogy.com/sf/history/1906/06nsfmart.htm

det gør jeg. :-) 
Må jeg spørge, hvilket niveau du har NG på og hvad du lægger fokus på der?
Jeg arbejder nemlig med selvsamme emne bare med Samf. i stedet. 


Svar #5
20. maj 2012 af Sjursen123 (Slettet)

Det er en interessant hjemmeside, den må jeg hellere kigge lidt nærmere på. :)

 

Jeg har Naturgeografi på B-niveau og jeg vil gerne lægge fokus på den naturvidenskabelige del af faget fremfor den samfundsvidenskabelige del. Men mit problem er, at jeg ikke kan få min problemformulering til at fungere i så vis, at begge fag er med til at belyse konklusionen?:P


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. maj 2012 af Dr. Phill (Slettet)

No?! Hvordan lyder din problemformulering?

 

Okay, jeg har det kun på C-niveau og er i tvivl om, hvor meget/hvad jeg skal medbringe. Er seismiske bølger og Richterskalaen aktuelle? 


Svar #7
20. maj 2012 af Sjursen123 (Slettet)

Min problemformulering og opgave i det hele taget er noget jeg lavede dagen inden den skriftlige synopsis skulle have været afleveret. Så det er ikke noget jeg har tænkt mig at køre rundt i til eksamen. 

 

Du kunne evt. snakke om epicenter, San Andreas forkastningen, pladetype, jordens bevægelse, bygningernes fundament, richterskala(dog udarbejdet senere tidspunkt) og seismiske bølger, som ellers ikke var mulige at måle på daværende tidspunkt. Alt efter hvad der er relevant til udarbejdelsen af din konklusion. 


Skriv et svar til: San Francisco jordskælvet 1906

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.