Matematik

Stamfunktion

19. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Hvordan løser jeg denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2012 af YesMe (Slettet)

F(x) = 5·∫ (1/x) dx + 6·∫ x2 dx + K

... se din mat bog

bestem K hvor F(2) = 3


Svar #2
19. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Hmm.. jeg integrerer først f(x) ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2012 af YesMe (Slettet)

#2

Ja, du skal integrere f(x) mht x. Det bliver som skrevet

F(x) = 5·∫ (1/x) dx + 6·∫ x2 dx + K

Start med at finde ∫ (1/x) dx og ∫ x2 dx


Svar #4
20. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Kan det passe at k er -0.465736 

og at F(x) kommer til at hedde: 5*ln(x)+2x^3-0.465736


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2012 af YesMe (Slettet)

#4

Integrationskonstanten er ikke korrekt.

Den rigtige er K = -16.465736

F(2) = 3 ⇒ K = 3 - ln(25) - 24


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2012 af davidsh (Slettet)

Jeg har aldrig forstået idéen med K. Hvad er pointen egentlig?


Svar #7
20. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

Så k er -16.4657 ikke? :)


Svar #8
20. maj 2012 af Bette02 (Slettet)

F(x) = 5*ln(x)+2x^3-16.465736 

Ikke? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Pointen er enkelt, at konstanten ku' være hvad som helst. Det afhænger jo af, hvor denne funktion skal skæres igennem. Derfor er det vigtigt at opfylde kravet, hvor i dette tilfælde, at denne stamfunktion skulle skære igennem punktet (2 ; 3), nemlig K = -16.4657.

Dvs F(x) = 5·ln(x) + 2x3 - 16.4657


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. maj 2012 af davidsh (Slettet)

#9

Men det giver ikke rigtig nogen mening? Man kunne vel lige så godt udelade K, og så bare bruge en konstant i tilfælde af, at man lige mangler én.

Jeg kan ikke umiddelbart se noget man kan bruge en konstant til når man integrerer?


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. maj 2012 af YesMe (Slettet)

#10

Læs din matbog


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Konstanten benyttes i denne opgave til at fastlægge den af alle stamfunktionerne, der opfylder den ekstra betingelse

F(2) = 3 ,

som angivet i #5 og #9.

 


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.