Matematik

Intregrale - lidt hjælp?

20. maj 2012 af NPandi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan forklare mig, hvorfor 

(3x^2 * e^x^3+1)dx

bliver til e^x^3+1

- Jeg har vedhæftet et dokument, da jeg fandt det lidt besværligt at skrive her (opg. 3 i dokumentet).

På forhånd tak .. :)

Vedhæftet fil: integrale.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om integralet

∫ 3x2 · ex^3+1 dx .

Benyt substitutionen t = x3 + 1, dt = 3x2 dx , hvorved man får

∫ 3x2 · ex^3+1 dx = ∫ et dt = et + k = ex^3+1 + k .

Ellers prøv at differentiere ex^3+1 tilbage til integranden .


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Giver sætningen:

"Ellers prøv at differentiere ex^3+1 tilbage til integranden."

mening?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad forstår du ikke i den sætning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Er integranden ikke

3x2 · ex^3+1

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, det er korrekt.


Svar #6
20. maj 2012 af NPandi (Slettet)

Hvad er "integraden" ? :O


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Matematisk ord.

f(x) dx

f(x) = integrand


Svar #8
20. maj 2012 af NPandi (Slettet)

Inde i mit hoved så giver

∫ 3x2 =  3·1/3x3 = x3



- Men hvor bliver dette så af i den færdige ex^3+1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er også korrekt. Det har bare ikke noget med denne opgave at gøre. Integranden er den funktion, der integreres. I dette tilfælde er funktionen

3x2 · ex^3+1

integranden.


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. maj 2012 af YesMe (Slettet)

#8

Dette gælder kun, hvis

∫ 3x2 + ex^3+1 dx = ∫ 3x2 dx + ∫ ex^3+1 dx = x3 + ....

Men, det er ikke det samme som

∫ 3x2 · ex^3+1 dx.


Brugbart svar (1)

Svar #11
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man benytter jo, at 3x2 dx = dt , så i substitutionen "forsvinder" denne faktor ind i dt.

∫ 3x2 · ex^3+1 dx = ∫ ex^3+1 d(x3+1) = ex^3+1 + k


Svar #12
20. maj 2012 af NPandi (Slettet)

Så jeg skal bare se bort fra "leddet" 3x2? Eftersom det er det andet "led" dx står udenfor? Så det er kun ex^3+1der skal integreres?


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, det er en forkert opfattelse. Der ses ikke bort fra 3x2 . Man laver en strategisk gunstig substitution, der udnytter denne faktor, se #11.


Svar #14
20. maj 2012 af NPandi (Slettet)

Okay, tror næsten jeg har forstår det. Hvordan kan dt = k? 


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det er ikke tilfældet. k er en arbitrær integrationskonstant, der ikke har noget med dt at gøre.


Svar #16
20. maj 2012 af NPandi (Slettet)

Hvad mener der så med dette:

= ∫ ex^3+1 d(x3+1) = ex^3+1 + k

?


Brugbart svar (1)

Svar #17
20. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Der menes, at funktionen ex^3+1 integreres med hensyn til (x3+1) som variabel, hvilket mere overskueligt kan skrives

∫ et dt .

Funktionen på højre side er en stamfunktion til integranden , og +k er medtaget for at markere den arbitrære integrationskonstant.


Svar #18
20. maj 2012 af NPandi (Slettet)

Okay, tak for den store hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #19
20. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Andersen11. Min internetforbindelse forsvandt lige. Tilbage til mit spørgsmål

Hvordan differentierer du ex^3+1 tilbage til integranden?


Brugbart svar (0)

Svar #20
20. maj 2012 af mathon

@#19         

              Ellers prøv at differentiere ex^3+1 tilbage til integranden

i betydningen

             prøv at differentiere ex^3+1 - som den påståede stamfunktion -  og du er tilbage ved integranden

dvs

             ex^3+1 er en stamfunktion til integranden     3x2 · ex^3+1


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.