Matematik

Ligningsløsning

21. maj 2012 af inger91 (Slettet)

Skal have lidt hjælp for jeg går lidt død det samme sted hver gang.

3(x-1)-2(x+2) = 1

3x-3-2x-4 = 1

3x-3-2x-4+4 = 1+4

3x-3-2x = 5

3x-3-2x+3 = 5+3

3x-2x = 8

3x-2x-3 = 8-3

og nu går jeg i stå hvad skal jeg nu gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2012 af SuneChr

Sidste ligning overflødig.

3x - 2x = 8 er jo næsten løst færdig.     x = 8


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2012 af nielsenHTX

du kan det meget svære end det er

3(x-1)-2(x+2) = 1 ⇔

3x-3-2x-4=1 ⇔  samler     (hvor mange x'er er der? og hvad er konstanten?)

x-7=1 ⇔

x=8


Svar #3
21. maj 2012 af inger91 (Slettet)

hvor får du 7 fra?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2012 af nielsenHTX

#3

-3-4=-7


Svar #5
21. maj 2012 af inger91 (Slettet)

nårh okay, tror jeg forstår det nu ;)


Svar #6
21. maj 2012 af inger91 (Slettet)

og tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.