Matematik

Ti-89

22. maj 2012 af Glans (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal lave denne opgave på lommeregner (TI-89)

Bestem væksthastigheden i udbyttet fra en hektar, hvor palmerne er 5 år gamle.

 

Funktion hedder f(x)=35,9*(1-0,493e^-0,493x)^2,604

Jeg vil differetiere funktionen og så sætte  5 på x's plads. Jeg ved ikke hva jeg taster forkert, min lommeregner siger

syntaks.

En der har forstand på TI-89 og gider hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Jeg går ud fra, at man skal beregne f '(5). Med

f(x) = 35,9·(1 - 0,493·e-0,493x)2,604

fås så

f '(x) = 35,9·2,604·(1 - 0,493·e-0,493x)1,604 · 0,4932·e-0,493x

        = 2,604·0,4932 · f(x) / (e0,493x - 0,493)

og så er det bare at indsætte x = 5 . Det er umuligt at vide, hvad du stater ind, men i udtrykket for f(x) ovenfor, er der udeladt gangetegn flere steder.


Svar #2
22. maj 2012 af Glans (Slettet)

Okay. Du differentierer først funktionen f(x) = 35,9·(1 - 0,493·e^-0,493x)^2,604 på lommeregner og får

f'(x) = 35,9·2,604·(1 - 0,493·e^-0,493x)^1,604 · 0,493^2·e^-0,493x

 

Når man differentierer på lommeregner så skal man skrive , x til sidst ik?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg differentierede den ved håndkraft. Det er en simpel, sammensat funktion.


Svar #4
22. maj 2012 af Glans (Slettet)

Når jeg differentierer f(x)  så får jeg 46,6483*(0,449151)^x((1,64707)^x-0,493)^1,604-46,6483*(0,272696)^x*(1,64707)^x-0,449151)^2,604


Svar #5
22. maj 2012 af Glans (Slettet)

okay, jeg prøver i hånden. :) Tusind tak for hjælpen.


Svar #6
22. maj 2012 af Glans (Slettet)

Sorry, jeg forstyrrer dig igen. Jeg kan ikke se hvordan du er kommet frem til  0,493^2·e^-0,493x


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er differentialkvotienten af den indre funktion

(1 - 0,493·e-0,493x)' = -0,493·(-0,493)·e-0,493x


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2012 af mathon

 

                Define f(x) = 35,9·(1 - 0,493·e^(-0,493x))^2,604

                Define g(x) = d(f(x),x)

                g(5)


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Jeg vil gætte på at du har glemt at bruge numerisk minus - af potensen i din indtastning.


Skriv et svar til: Ti-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.