Matematik

Differentation

23. maj 2012 af wonk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal finde 1. og 2. afledede af følgende funktion med hensyn til y:

f(x,y)=x2-e(-y)^2

Første afledede går fint: df/dy=2y*e(-y)^2

Men anden afledede, der må jeg sige jeg er ret lost. Hvilke differentationsregler skal jeg bruge her?


Svar #1
23. maj 2012 af wonk (Slettet)

Rettelse: Første afledede går fint: df/dy=2y*e(-y)^2


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. maj 2012 af peter lind

Brug reglen om differentiation af et produkt y'' = (2y*e-y^2)'  = (2y)'*e-y^2+ 2y*(e-y^2)'


Svar #3
23. maj 2012 af wonk (Slettet)

Det er klart. Er blevet forvirret over de mange eksponenter. Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis din funktion er defineret, som du skriver i #0

f(x,y) = x2 - e(-y)^2 ,

er denne definition ensgyldig med den

f(x,y) = x2 - ey^2 ,

hvilket er lidt simplere at overskue.

 


Skriv et svar til: Differentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.