Matematik

Sparring

24. maj 2012 af anwandel (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg er selvstuderende på Mat C og har brug for en bekræftelse på, at denne udregning er korrekt:

Et bassin skal fyldes op med vand. Vanddybden er 15 cm, og vandet stiger med 2 cm på 5 min. Opstil en ligning og løs den for at finde ud af hvor lang tid der går inden vanddybden er 80 cm.

2x+15 = 80 <=> 2x+15-15 = 80-15 <=> 2x/2 = 65/2 <=> x =32.5

På forhånd tak!

- Anna 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2012 af 012343210

Jeg ville skrive det lidt anderledes:

2/5[cm/min] * x[min]+15[cm] = 80[cm] 

Problemet med din udregning er at det du regner ud er at at det tager 32,5 * 5 min at fylde bassinet op til 80cm

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. maj 2012 af mette48 (Slettet)

Husk at når du regner en opgave, hvor du starter med en tekst skal du også slutte med en tekst.

x=... er ikke nok svaret på opgaven er: der går 162,5 minutter


Svar #3
24. maj 2012 af anwandel (Slettet)

Mange tak for svar:)


Skriv et svar til: Sparring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.