Kemi

Termodynamik

25. maj 2012 af elissa92

Hej.. Jeg håber, jeg kan få lidt hjælp :)

For heptan, C7H16(g) + 7H2O(g) <--> 7 CO(g) + 15 H2(g)

I praksis forløber reaktionen ved en højere ttemperatur, hvor Kp er 5,69*108bar14

Beregn, ved hvilken temperatur reaktionen forløber.

Jeg har beregnet enthalpien til at være, ΔH = 1106,49 kJ/mol,     ΔG = 631,36 kJ/mol      og ΔS = 1594,22 J/(mol*K)    

På forhånd, tak :)


Svar #1
26. maj 2012 af elissa92

Altså jeg ved, at jeg skal bruge følgende formel:

ln Kp = -ΔG / R * T

Jeg kender -ΔG = -631,36 kJ/mol   

og Kp = 5,69*108bar14

Men jeg kan da ikke bare sige:

ln(5,69*108bar14) = -631,36 kJ/mol / 8,314 J * T

der er noget galt med enhederne, som jeg ikke rigtig kan finde ud af :(

 


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.