Matematik
Logaritmer
28. august 2005 af
Hilano (Slettet)
Hej. Jeg har løst denne opgave om logaritmer, er også ret sikker på at resultatet er rigtig, men ikke helt sikker på fremgangsmåden?
Så ville blive glad hvis der er en der gider kigge den igennem?
log(x+1) + log(x-2) = 1
10^log(x+1)*10^log(x-2) = 10^1
(x+1)(x-2) = 10
x^2-x-2 = 10
x^2-x-12 = 0
og så løse resten som en andengradsligning, der får rødderne 4 og -3, hvor -3 ikke dur, da man ikke kan tage logaritmen til et negativt tal, ikk?
Hilano
Så ville blive glad hvis der er en der gider kigge den igennem?
log(x+1) + log(x-2) = 1
10^log(x+1)*10^log(x-2) = 10^1
(x+1)(x-2) = 10
x^2-x-2 = 10
x^2-x-12 = 0
og så løse resten som en andengradsligning, der får rødderne 4 og -3, hvor -3 ikke dur, da man ikke kan tage logaritmen til et negativt tal, ikk?
Hilano
Svar #1
28. august 2005 af 2835 (Slettet)
Jeg forstår ikke hvordan plus bliver til gange?
Men det er også et stykke tid siden jeg havde om logaritmer.
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
Men det er også et stykke tid siden jeg havde om logaritmer.
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #2
28. august 2005 af Hilano (Slettet)
Jamen er det ikke det der sker, når man sætter alle leddene i en ti'er potens?
Svar #3
28. august 2005 af frodo (Slettet)
det er korrekt,omend det nok ville være mere overskueligt at anvende logaritmeregnereglen: loga+logb=log(a*b) med det samme
Skriv et svar til: Logaritmer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
