Matematik

Hjælp!!

28. maj 2012 af MrRedin (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har et problem.. :S

 

For potensfunktioner er der en bestemt sammenhæng mellem procentændringeraf den uafhængie variabel X og den afhængige variabel y.
jeg er blevet bedt om at gøre rede for sammenhængen.. :S

er der evt. en der kan skære det lidt ud i pap, med en go forklaring. :D ?

Mvh. Malte


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2012 af Anxyous (Slettet)

Når x ganges med et tal k, ganges y med ka. Skal x eksempelvist vokse med 50 %, er k = 1,5. Du har

y1 = b*x1a

og

y2 = b*(x1*k)a

hvor y2 er din nye y-værdi, når du har ganget x med k. Prøv selv at udlede sammenhængen fra de to udtryk.


Svar #2
28. maj 2012 af MrRedin (Slettet)

I min lærebog er givet et eksempel på en funktion der hedder   y=0,00578*x^2,0259.

De lader så x stige med 25 %. fremskrivningsfaktoren F(x) = 1,25.

Det forstår jeg godt, men samtidig lader de fremskrivningsfaktoren i eksemplet være  F(y)= 1,25^2,1375.

Hvordan pokker kommer de frem til 2,1375 ?


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.