Matematik
Indskudssætningen for integral
Hej
Jeg er igang med at læse op til mundtlig matematik og kan ikke rigtig finde ud af hvad indskudssætningen går ud på
En funktion f har en stamfunktin i intervalet a,b og c. Så gælder det: ac∫f(X)DX=ab∫f(x)dx+bc∫f(x)dx
bevis:
ac∫f(X)DX=ab∫f(x)dx+bc∫f(x)dx
= ac∫f(x)dx= F(c)-F(a) = F(b)-F(a)+F(c)-F(b) = F(c)-F(b)
hvad er det man ser udfra sætningen?
Svar #1
28. maj 2012 af mathon
at integration over et interval kan intervalopdeles
a∫b f(x)dx = a∫c f(x)dx + c∫b f(x)dx c ∈[a;b]
Svar #2
28. maj 2012 af placebo321 (Slettet)
#0
Normalt skriver man
b∈ [a;c]
Vi følger trods alt alfabetets rækkefælge, hvorfor sætningen bliver
a∫c f(x)dx = a∫b f(x)dx + b∫c f(x)dx
Skriv et svar til: Indskudssætningen for integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
