Matematik

Eksponentiel...

29. maj 2012 af RYETAYET (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. I forbindelse med min forberedelse til skriftlig matematik, løser jeg nogle opgaver.

Jeg har støt på sådan en opgave om eksponentielle funktioner.

På det nedenstående link (side 4 af 7 sider - OPGAVE 3) kan opgaverne ses:

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/Proever%20og%20eksamen/111005%20htx112-MATA-30082011.ashx

 

Jeg har stort set svært ved at løse alle de spørgsmål i opgave 3.
Det er det sidste emne jeg overhovedet skal genopfriske! Please hjælp.
Jeg kan godt opstille en eksponentiel funktion, hvor a og b bestemmes. Men jeg FORSTÅR simpelthen ikke opgaverne og hvad jeg skal gøre :/

 

Håber i vil hjælpe.

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Vis, at man får et godt fit, når man laver regression til tabellens data med en eksponentiel model, og bestem konstanterne i modellen, y(t) = b · at .

Beregn y(t) for t svarende til året 1997.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. maj 2012 af nielsenHTX

a)

Tegn dataene på enkelt logaritmiskpapir og se at det ligner en ret linje.

b)

lav regression

c)

kaldes funktion f(t)=bat skal du så beregne f(8) (altså indsætte t=8 i din funktion)

d) den afviger med (110000-f(8)) / f(8)

 


Svar #3
29. maj 2012 af RYETAYET (Slettet)

Okay, tak skal i have. :)

 

nielsenHTX:
I b'eren skriver du at jeg skal lave regression. er det sådan at jeg skal opstille en eksponentielfunktion, for at kunne lave regression?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. maj 2012 af nielsenHTX

#3 nej når du har flere en 2 punkter bruger man regression til at opstille funktionen.

(du skal selvfølgelig kende funktionstypen for at lave regression)


Svar #5
29. maj 2012 af RYETAYET (Slettet)

Hm okay.

Men når jeg skal bruge de givne data til at opstille en forskrift, hvilke data skal jeg så bruge?

Skal jeg bruge årstal og t.

Eller t og udbytte?


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man benytter t og udbytte. Der er jo en lineær sammenhæng mellem årstal og t.


Svar #7
29. maj 2012 af RYETAYET (Slettet)

Okay.

Lige for at få det sidste på plads:
Så må t være x, og udbytte y værdien?

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja. Man skal bestemme udbyttet som funktion af tiden t ved hjælp af en eksponentiel model .


Svar #9
29. maj 2012 af RYETAYET (Slettet)

Tak! :)

 

Jeg forstår ikke rigtig d'eren.

Hvorfor: "den afviger med (110000-f(8)) / f(8)"

Er der en eller flere der kan uddybe?


Skriv et svar til: Eksponentiel...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.