Matematik

Nulreglen

30. maj 2012 af Hjælpsøges95 (Slettet)

Hej alle. 

Jeg sidder fast i et spørgsmål om nulreglen i matematik, hvor jeg ikke ved hvordan jeg skal løse følgende ligning: 

(x+1)(x-1)(x^2+1) = 0 

Det ville være fedt, hvis nogle kunne hjælpe! 

Tak på forhånd :-) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af jnl123

hvis en af parenteserne giver 0, så giver hele venstresiden 0. F.eks. hvis (x+1)=0 eller hvis (x-1)=0.

Så er det let at se hvad x skal være for at x er en rod


Svar #2
30. maj 2012 af Hjælpsøges95 (Slettet)

Så jeg kan f.eks. sætte x til at være 1 så (1-1) = 0? Vil det så sige at x = 1? - Hvad så med roden? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2012 af nielsenHTX

et produkt kan kun være nul hvis en af faktorerne er 0

altså a·b=0 kan kun ske hvis enten a=0 eller b=0 (selv også hvis begge er)

her skal

(x+1)=0 eller (x-1)=0 eller (x^2+1)=0  for at ligningen bliver 0


Svar #4
30. maj 2012 af Hjælpsøges95 (Slettet)

Skal alle tre paranteser give 0? så der bliver tre løsningsmuligheder til x? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2012 af jnl123

der er faktisk 4 løsninger (da x^2+1 har 2). Men så er det komplekse tal som sikkert ikke er pensum for dig.

Men +1 og -1 er i hvertfald rigtig


Svar #6
30. maj 2012 af Hjælpsøges95 (Slettet)

Nå okay, ja det kan jeg godt se .. mange tak for hjælpen ! :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2012 af nielsenHTX

#4

ja, men ikke samtidig

hver af de 3 ligninger kommer med 0,1 eller flere løsninger til den oprindelige ligning.

(ligning her har 2 løsninger)


Svar #8
30. maj 2012 af Hjælpsøges95 (Slettet)

Okay .. mange tak :) 


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.