Matematik

Tangentbestemmelse

30. maj 2012 af Santa77 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har siddet og øvet mig i at finde tangenten, men jeg får ikke det rigtige svar, så er der nogen der kan fortælle mig hvad jeg gør forkert? 

Jeg har vedlagt et dokument med de regnestykker jeg har lavet. 

Vedhæftet fil: d.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af ibibib (Slettet)

Punktet (1,1) er forkert. Grafen går gennem (1, -1,5).


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

I dine opgaver har du ikke beregnet f(x0) korrekt. Du har benyttet x0 i stedet for f(x0) .


Svar #3
31. maj 2012 af Santa77 (Slettet)

# 1 Punktet er givet i opgaven

# 2 Okay men hvordan beregner jeg det? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du har benyttet, for eksempel (1,1) som dit punkt; men man skal benytte (1 , f(1)) som punktet. Man kan ikke bare indsætte 1 , hvor der skal indsættes f(1) .


Svar #5
31. maj 2012 af Santa77 (Slettet)

Så det vil f.eks. hedde y-f(2)=10·(x-2) 

eller er det  y-f(2)=10·(x-f(2)) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man benytter, at ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) er

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0) ,

dvs. udtryk som dem, du har her nu.

I #5 er det    y-f(2)=10·(x-2) , der skal benyttes.


Svar #7
31. maj 2012 af Santa77 (Slettet)

Så er jeg med :) Tusind tak 


Skriv et svar til: Tangentbestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.