Matematik

eksponentiel

01. juni 2012 af warz0ne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, Jeg har en eksponentiel opgave jeg bare lige ville høre om i kunne se om jeg har sat x1, x2, y1,y2 de rigtige steder.

Den lyder på: på figuren ses (vedhæftet) en skitse af grafen for en eksponentielt voksende funktion f(x)=b*a^x.
Grafen for f går gennem punkterne P(0,8) Q(3,64).

har vedhæftet grafen hvor JEG har sat mine x1, x2, y1,y2. men ved ikke om det er rigtig sat.

Vedhæftet fil: foto (8).JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Punkterne skal angives med (x1,y1) og (x2,y2) , med x først efterfulgt af y, ikke omvendt. Funktionen har formen

f(x) = b ·ax .

Indsæt de to datapunkter, hvorved man får to ligninger til bestemmelse af de to konstanter a og b. Da x1 = 0, finder man umiddelbart, at y1 = f(x1) = b .


Svar #2
02. juni 2012 af warz0ne (Slettet)

okay tak :) er det egentlig også sådan ved linelr og potens ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Fremgangsmåden er den samme, nemlig at man indsætter de to kendte punkter i modellen og så bestemmer konstanterne derfra. Ligningerne vil se anderlees ud med en anden model.


Skriv et svar til: eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.