Engelsk

Engelsk A delprøve 1 2012

02. juni 2012 af kitty201 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Er der nogen af jer, der var til engelsk A eksamen i går d. 1 juni?

I B-delen i delprøve 1, skulle man forklare nogle adverbier og adjektiver, hvilke ordklasse de stod i i  nogle forskellige sætninger, men en ting gjorde mig utrolig forvirret, og jeg tror måske der har været en fejl?

 

I en sætning stod der: "The food tasted horrible", burde der ikke stå horribly? Så det burde stå som et adverbium, men står som et adjektiv? Det er derfor svært at sætte en ordklasse på ordet i forhold til den sætning, hvis der er fejl?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2012 af Stygotius

Nej, der er tale om et adjektiv. Sætningen betyder egentligt at maden var forfærdelig; det drejer sig jo ikke om at maden smagte på en forfærdelig måde, men smagte så at man oplevede at den var forfærdelig.

"Ordet "horrible" er her faktisk et omsagnsled til grundleddet, og det har man ved visse verber (som kaldes "kopula"), og det mest almindelige af dem er "være". Tag f.eks. et verbum på dansk som "fremtræde". Sætningen "bilen fremtræder som ny" betyder  jo "fremtræder som værende ny". Der er ikke tale om den  måde bilen fremtræder på, men om en beskrivelse af hvordan bilen er. Sammenlign sætningen "Hun kom grædende ind ad døren". Den betyder ikke at hun kom ind ad døren på en grædende måde, men at hun var grædende idet hun kom ind.

Adjektiver beskriver egenskaber, og adverbier beskriver en eller anden omstændighed, -måde, grad, sted, tid, årsag etc.


Skriv et svar til: Engelsk A delprøve 1 2012

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.