Matematik

Tangentligningen

06. juni 2012 af Fleakeren (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. nogle der evt. kan forklare opg.5  i dette link : http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120531%202stx121%20MAT_B.ashx

 

Opgaven lyder :

 

En funktion f er givet ved  "F(x)=2*e^x+1"

Bestem f``(x), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(0, f(0)).


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

Benyt at (ex)' = ex og at (k)' = 0 til at differentiere f(x). 
Dernæst beregner du tangentens hældning ved at indsætte din x-værdi i f'(x).
Efterfølgende beregner du y-værdien, når f(0).
Afslutningsvis bestemmes b i ligningen y = ax+b. 


 


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal bestemme f '(x) , ikke f ''(x). Man bestemmer f '(x) ved at differentiere funktionen f(x). Benyt, at den afledede af eksponentialfunktionen er eksponentialfunktionen selv.

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)


Skriv et svar til: Tangentligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.