Matematik

Brøkregning (potensregler)

09. juni 2012 af Firat-D (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg sidder her med en opgave, hvor jeg ved hvad resultatet af denne brøk bliver, men jeg forstår bare ikke hvordan de kommer frem til det. Håber der er nogen der kan hjælpe mig:

1)    x=(4 +/- kv.rod(8)) / 2 -->

2)    x= 2 +/- kv.rod(2)..

altså hvordan kommer man fra punkt 1 til punkt 2?

Tak på forhånd..


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2012 af nielsenHTX

√(8)/2=√(22*2)/2 =2*√(2)/2 =√2

eller

√(8)/2=√(8/22)=√(2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2012 af SuneChr

√8 = √4√2 = 2√2


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2012 af mette48 (Slettet)

x=(4 ± √8) / 2  = (4 ± 2√2)/2 = 4/2 ±(2√2)/2 =2 ±√2


Skriv et svar til: Brøkregning (potensregler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.