Matematik

Potensfunktioner

10. juni 2012 af Shady-B (Slettet)

Hej. Jeg skal op til eksamen imorgen og har fået en opgave hvor jeg skal redegøre for Potensfunktioner. 

Derefter skal jeg så komme med eksempeler på potensfunktioner hvor jeg udregner a og b udfra to punkter fra grafen.

Det er nemt nok men det der er svært er at komme på et "eksempel" på potensfunktion. Ved lineære funktioner har jeg brugt eksemplet om et taxa firma og udregnet prisen for at køre taxa og jeg har ved eksponentielle funktioner udregnet nogle penge i banken til en fast årlige rente. Men ved potensfunktioner kan jeg virkelige ikke komme på et eksempel. Er der nogen der kan hjælpe med et eksempel ?

 

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2012 af SuneChr

En bil med massen m og hastigheden v har en bevægelsesenergi på

Ekin  =  ½·m·v2

Heraf ses det, at ved at øge hastigheden øges bevægelsesenergien med kvadratet på hastigheden. Det forklarer, at høje hastigheder forårsager store og omfattende skader.


Svar #2
10. juni 2012 af Shady-B (Slettet)

Den formel du har sat ind forstår jeg ikke helt. Det skal være sådan at jeg selv laver en forskrift. Hvor jeg selv for eksempel ved potensfunktioner bestemmer a og b. Derefter skal jeg lave en graf over det og bagefter finde to tilfældige punkter hvor jeg kan udregne mig tilbage til a og b. Det skal dog siges at jeg skal op i Mat C og jeg forstår ikke meget af det du har skrevet :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2012 af mathon

 

                                                   y2/y1 = (x2/x1)a

                                                   log(y2/y1) = log(x2/x1)·a

                                                   a = log(y2/y1) / log(x2/x1)


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.