Matematik
Eksamensspørgsmål
Hej Alle :-)
Jeg har fået et spørgsmål, som en del lyder således:
Vektorer i planen
Redegør for linjens ligninger y=ax+b og ax+bx+c=0.
Problemet er, at jeg faktisk ikke ved, hvad jeg skal. Jeg håber, at der er nogle der vil hjælpe mig!
Mange tak på forhånd..
Svar #1
11. juni 2012 af Andreww (Slettet)
http://frividen.dk/default.aspx?catid=23d07049-e853-4684-992c-3b463e0784ee&tabid=67
Find den video der hedder "linjens ligning"
Svar #2
11. juni 2012 af YesMe (Slettet)
Udtrykket er ax + by + c = 0
Man har to vektorer, hvor P0P = (Δx ; Δy) og n = (a ; b) , hvor Δx = x - x0 osv.
som står vinkelrette, ergo
n • P0P = 0 ⇔ aΔx + bΔy = 0 dermed
ax + by - ax0 - by0 = ax + by + c = 0
for man lader c = -ax0 - by0 , som er en konstant.
Svar #3
11. juni 2012 af Problem (Slettet)
#2
Hvordan sker det så ud i det andet tilfælde, når det er en ret linje????
Skriv et svar til: Eksamensspørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
