Matematik

differentialkvotient

11. juni 2012 af bomflik (Slettet) - Niveau: B-niveau

har fået dette spørgsmål til min mundtlig eksame som jeg er igang med at besvarre men har ingen annelse om hvordan det fungere, håber der er en der kan hjælpe mig. se vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opstil differenskvotienten for den lineære funktion f(x) = ax + b i punktet x med tilvækst Δx :

(f(x+Δx) - f(x)) / Δx = (a·(x+Δx) + b - (ax+b)) / Δx = (ax + a·Δx + b - ax -b) / Δx = a·Δx / Δx = a

Differenskvotienten afhænger slet ikke af Δx og den har derfor grænseværdien a for Δx gående mod 0.


Skriv et svar til: differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.