Matematik

Bevis (sin𝑣)2+ (cos𝑣)2=1

12. juni 2012 af 112123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle!
Jeg skal have hjælp til dette spørgsmål:

. Vis vha. Pythagoras’ sætning at (sin??)2+ (cos??)2=1.
Jeg har prøvet mig lidt frem og jeg ved allerede at enhedscirklens ligning er x^2 + y^2 = 1
Jeg kan bare ikke finde ud af at give det en sammenhæng.. 
Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2012 af 012343210

Info:

sin(v)=modstående/hypotenusen

cos(v)=hosliggende/hypotenusen

 

 

 

udledning:

               hosliggende^2+modstående^2=1

Deler med hypotenusen^2 på begge sider:

               (hosliggende^2+modstående^2)/hypotenusen^2=1/hypotenusen^2

               hosliggende^2/hypotenusen^2+modstående^2/hypotenusen^2=1/hypotenusen^2

               (hosliggende/hypotenusen)^2+(modstående/hypotenusen)^2=1/hypotenusen^2

               cos(v)^2+sin(v)^2=1/hypotenusen^2

Enhedscirklen er hypotenusen altid lig 1:

               1/hypotenusen^2=1

                cos(v)^2+sin(v)^2=1


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2012 af JKaram (Slettet)

Eller kig på hvorledes sin og cos er defineret i din enhedscirkel

Karam


Skriv et svar til: Bevis (sin𝑣)2+ (cos𝑣)2=1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.