Matematik

Bevis for andengradspolynomium

14. juni 2012 af ninadavies (Slettet)

Hey, jeg skal lave et bevis for andengrads polynomiun, og har fundet et her inde i forvejen, som jeg for står beviset i starten, men da den når til følgende forstår jeg ikke helt 

 

Vi trækker 4ac fra på begge sider og beslutter os for, at kalde b²-4ac for d:

(2ax+b)² = b² - 4ac = d

OK, vi ser nu, at hvis d er lig 0, så er der kun én løsning, nemlig at

2ax+b=0 <=> x = -b/(2a)

Vi ser, at hvis d er negativ, så har vi ingen løsninger, da kvadratet på et tal ((2ax+b)²) aldrig kan blive negativt.

Vi lægger desuden mærke til, at hvis d er positiv, så tager vi kvadratroden på begge sider og opnår:

(2ax+b)² = d <=>

2ax + b = +-sqrt(d) <=> som så giver beviset 

https://eq2img.studieportalen.dk/ShowEq.ashx?$x=\frac{-b%20\pm%20\sqrt{d}}{2a}$

 

 

Linket er her og det er #3

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=368014

Vedhæftet fil: ShowEq.gif

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2012 af JKaram (Slettet)

Alt der kræves til eksamne står skrevet her

https://www.studienet.dk/Opgaver/Bevis-for-l%C3%B8sningsformlen-for-andengradsligningen-til-eksamen-i-mundtlig-matematik-269748.aspx

God vind ;-)

Karam


Svar #2
14. juni 2012 af ninadavies (Slettet)

jeg kan desværre ikke downloade opgaven...

Ellers mange tak :)

Nina


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2012 af mathon

se


Svar #4
14. juni 2012 af ninadavies (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: Bevis for andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.