Historie

STX Historie eksamen

14. juni 2012 af PabloK (Slettet)

Hej alle

Jeg står i den situation, at jeg snart skal op til historie eksamen, og da det er et af de fag med dobbeltvægt, ønsker man selvfølgelig en karakter i den gode ende af skalaen.

Jeg ville lige høre om der evt. var nogen, som havde lyst til at dele erfaringer fra sådan en eksamen. Hvordan ville i anbefale at man forbereder sig, inden man går op og trækker tekstmaterialet, og har de 24 timer. Evt. nogen gode råd til hvordan man strukturere sin eksamen, hvordan man skal dykke ned i sit tekstmateriale, og hvilke elementer er det der sikrer at man får 10-12 ? :)

Pablo

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. juni 2012 af Inger36 (Slettet)

det er en god idet, at have styr på undervisningsbeskrivelsen, således du ved hvor du skal finde dit materiale til at belyse emnet.

desuden handler det om at have struktur på fremlæggelsen. Lav en seddel til lærer+censor (som du giver dem når du kommer ind) hvorpå dine problemstillinger står + kilde ved anvendt supplerende materiale. På den måde viser du, at du har styr på dine problemstillinger og du dokumenterer dit supplerende materiale. = altså overskud. Lærer+ censor kan også bedre følge med.

Kom ind på kildekritik (tendens, troværdighed, anvendelighed, hvornår er den fra.. osv) og kommenter hvorvidt kilden (fra det bilagsmateriale du trækker) er god til at belyse dit emne.

Gå i dybden med kilderne - citer direkte, gerne flere gange, og gør det i teksten (ikke fra dit talepapir)

og vælg kun at gå i dybden med det materiale der er aller mest interessant. det skal ikke være overfladisk, men fyldsgørende. 

lav nogle gode problemstillinger ud fra de tre taksonomiske niveauer (redegør, undersøg, diskuter) fyld mest på diskuter-delen.

Ha paratviden indenfor dit emne!

til sidst: vis overskud, vær glad, klar og vis at du glæder dig til at fremlægge :)

 

held og lykke 


Skriv et svar til: STX Historie eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.