Matematik

matrixregning

17. juni 2012 af jyden90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Vedhæftede slides indeholder et simpelt eksempel på side 22-23 vedrørende matrixregning. Jeg ka simpelthen ik forstå udregningen af f_0 nederst på side 23. Håber nogen ka forklare mig hva det er der foregår.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ligningssystemet, der skal løses, må være

qT = DT·[φ1 φ2]T , dvs

[1 S0 f0]T = {[er Su fu] [er Sd fd]}T · [φ1 φ2]T , eller

1 = erφ1 + erφ2 = [er er]·[φ1 φ2]T

S0 = Suφ1 +  Sdφ2 = [Su Sd]·[φ1 φ2]T

f0 = fuφ1 + fdφ2 = [fu fd]·[φ1 φ2]T .

Specielt ses, at

[1 S0]T = D12T·[φ1 φ2]T , hvor D12 er som givet i det vedhæftede. Altså er

1 φ2]T = (D12T)-1·[1 S0]T , og dermed

f0 = [fu fd]·[φ1 φ2]T = [fu fd]·(D12T)-1·[1 S0]T

Der mangler således transponeringstegn adskillige steder i det vedhæftede.


Skriv et svar til: matrixregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.