Matematik

en regneregel?

18. juni 2012 af MartinHeegaard (Slettet)

Hej

Jeg er stødt på lidt problemer ang. følgende udregning

f(x) · e-kx = c  <-->  f(x) = cekx

Kan det passe at e går fra at være opløftet i -kx til at være opløftet i kx?? hvorfor bliver k pludselig positiv?


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. juni 2012 af nielsenHTX

fordi

1/x=x-1

så ja den er god nok.

#2 alternativt kunne man bare gange med ekx og så bruge ab*ac=ab+c


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. juni 2012 af mette48 (Slettet)

f(x) · e-kx = c    divider med e-kx

f(x)=c / e-kx      forlænger brøken med ekx

f(x)= c *ekx /e-kx*ekx

<-->  f(x) = cekx


Skriv et svar til: en regneregel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.