Dansk

billedanalyse af frida kahlos

18. juni 2012 af reichel (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 

MIn dansk eksamen på onsdag har jeg brug for mere? eller hvad perskeptivering ved jeg godt....

her er mit billed http://www.fridakahlofans.com/c0110.html

Frida Kahlo malede forskellene mellem Mexico og USA afspejler hendes patriotiske ånd. Først til venstre, kombinerer Frida en masse mexicanske elementer, der giver os en klar idé om hendes følelser omkring hendes land. For eksempel er der solen i en sky med en mærkelig sky. Solen mund bløder på grund af tre dryppende røde linjer, der kommer fra solens mund som blod. Måske, det viser Frida smerte som følge af den elendighed og død i sit amt. Ved siden af solen, månen er i en anden sky med en lignende trist repræsentation. Mellem dem, en anden rød linje, som en stråle eller noget huske den forfærdelige situation i Mexico. Under disse elementer og himlen, symboliserer en antik Maya eller Aztecan ruin genetikken i det mexicanske folk. Kraniet er relevant, det betyder krig, mord, og smerterne hos den mexicanske nation. Også de klipper, gamle skulpturer og religiøse genstande kendetegner traditioner Frida forfædre. Endelig typiske blomster, vilde planter, og nogle majs er på gulvet. Selvfølgelig repræsenterer de den naturlige, farverige og smukke ånd mexicanske landet. I modsætning til højre Frida malede USA med andre komponenter. For eksempel er himlen dækket af røg, der omslutter det amerikanske flag. Derfor svarer til den forurening forårsaget af industrialiseringen af landet. Der er skyskrabere, der præger udviklingen, luksus og fordele i USA Den industrielle teknologi er også betegnet med ting såsom en megafon, højttaler, og en fan. Endelig, efter min mening er den vigtigste del af dette billede et selvportræt af Frida Kahlo på grænsen mellem disse to strukturer. Hun er i besiddelse af en mexicansk flag, klædt i en typisk kjole, og hendes ansigt er at iagttage den mexicanske side. Faktisk udtrykker Frida hendes kærlighed til sit land i en fast og modig holdning. Sammenfattende viser alle disse elementer i et billede af hende os større, større og mere tapre stilling Frida Kahlo at forsvare sit land mod USA.
Fridas kahlos far var amatør maler og det var der Fridas inspiration kom fra. Grunden til farens amatør status var begrundet han var professionel fotograf. Faren var en af de mange grunde til frida kahlos hendes kunstneriske start.


Engelsk titel: Self portrait on the border of mexico and the united states.
Spansk/mexicansk oprindelses titel: autorretrato en la Frontera Entre Mexico y los Estados Unidos.
billedets synspunkt og beskæring:
Billedets synsvinkel: Den mexikanske side er ligesom at man kigger op ad billede. Begrundet at mexikanske side er den er betyder mest da den ligger tæt på skyerne og solen. Altså frøperspektiv . Den amerikanske side Den anden er lige som hun kigger ned på usa, hvilket giver god mening da mexico er hendes nationalitet. Dog kan hun godt lide at være i usa. Altså en bland af normal- og fugleperspektiv.
Rumoplevelse: Forgrund er sten hvor der stå “Carmen Rivera pintó su retrato en el año 1932” hvilket på danske betyder Carmen rivera malede sit billede i 1932. Jeg har søgt på carmen rivera og dette er frida kahlos navn. Magdalena Carmen Frieda Kahlo y Calderon er fridas navn og hendes mand Diego Rivera, endel af fridas udgør Carmen Rivera dette var Frida kahlos kunster navn da de var gift.
Farvesymbolik:
har være ind og slå rosa op der stod Dæmper angst, stress og aggression.


Skriv et svar til: billedanalyse af frida kahlos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.