Matematik

Tangensrelationer???

19. juni 2012 af d09 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Findes der tangensrelationer, ligesom der findes sinus og cosinus -relationer? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2012 af mathon

                   Ja


Svar #2
19. juni 2012 af d09 (Slettet)

Kan du sige mig hvor jeg kan finde de her tangensrelationer? De står ikke i min matematikbog. 


Svar #3
19. juni 2012 af d09 (Slettet)

For det er vel ikke bare:
Tan(A)  =  Sin(A) / Cos(A) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2012 af mathon

  kan anvendes når
  du i en trekant
  kender
  en vinkel og de to hosliggende sider


   store tangensrelation
                                                tan((B-C)/2) = (b-c)/(b+c)·tan(90º-(A/2))     

                                                tan((A-C)/2) = (a-c)/(a+c)·tan(90º-(B/2))

                                                tan((A-B)/2) = (a-b)/(a+b)·tan(90º-(C/2))       


   lille tangensrelation
                                                tan(A) = (a·sin(B)) / (c-a·cos(B)) = (a·sin(C)) / (b-a·cos(C))

                                                tan(B) = (b·sin(A)) / (c-b·cos(A)) = (b·sin(C)) / (a-b·cos(C))

                                                tan(C) = (c·sin(A)) / (b-c·cos(A)) = (c·sin(B)) / (a-c·cos(B))


Svar #5
19. juni 2012 af d09 (Slettet)

Perfekt! Tusind tak, det var lige det jeg ledte efter :)


Skriv et svar til: Tangensrelationer???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.