Kemi

Partialtrykket

03. september 2005 af sabrine (Slettet)
Der findes ikke andre gasser end de nævnte i beholderen. Ved en måling bestemmes totaltrykket p i beholderen. Endvidere bestemmes partialtrykkene p(SO2) og p(O2).
Måleresultaterne er:
p = 6,5 bar
p(SO2) 3,8 bar

Svar #1
03. september 2005 af sabrine (Slettet)

2 SO2(g) + O2(g)(ligevægtstegn) 2SO3(g)

Der findes ikke andre gasser end de nævnte i beholderen. Ved en måling bestemmes totaltrykket p i beholderen. Endvidere bestemmes partialtrykkene p(SO2) og p(O2).
Måleresultaterne er:
p = 6,5 bar
p(SO2) 3,8 bar
p(O2) = 1,2 bar

2) beregn partialtrykket o(SO3) i beholderen.

Svar #2
03. september 2005 af sabrine (Slettet)

HVORDAN SKAL JEG LØSE DENNE OPG?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2005 af frodo (Slettet)

summen af partialtrykkene er lig totaltrykket (Daltons lov)

Svar #4
04. september 2005 af sabrine (Slettet)

er det p=6,5 bar+ p(SO2) 3,8 bar p(O2) = 1,2 bar =11,5 og så hvad

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#4: Jamen! Du bruger nærmest lighedstegnene til at definere en læseretning. Det dur ikke.

I #3 står at læse, at totaltrykket er summen af partialtrykkene. Brug det nu korrekt: opstil en ligning for totaltrykket og find p(SO3) deraf.

//Epsilon

Svar #6
04. september 2005 af sabrine (Slettet)

1) Opskriv udtrykket for ligevægtskonstanten Kp:
[SO3]^2/[SO2]^2*[O2]^2= Kc
p(A) = [A]*R*T
Kp= p(SO3)^2/p(SO2)^2*(O2)^2 =
Kp= [SO3]^2(R*T)^2/[SO2]^2(R*T)^2*[O2]*R*T=Kc*R*T

er det rigtigt løst?

2) ved ikke lige hvilken ligning det er, har nemlig ikke fået kemi bogen endnu, og kan ikke huske det?

Svar #7
04. september 2005 af sabrine (Slettet)

2 SO2(g) + O2(g)(ligevægtstegn) 2SO3(g)


1) Opskriv udtrykket for ligevægtskonstanten Kp:
[SO3]^2/[SO2]^2*[O2]^2= Kc
p(A) = [A]*R*T
Kp= p(SO3)^2/p(SO2)^2*(O2)^2 =
Kp= [SO3]^2(R*T)^2/[SO2]^2(R*T)^2*[O2]*R*T=Kc*R*T

er det rigtigt løst?

2) ved ikke lige hvilken ligning det er, har nemlig ikke fået kemi bogen endnu, og kan ikke huske det?

Svar #8
04. september 2005 af sabrine (Slettet)

?














Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2005 af frodo (Slettet)

dette er vel Kp:
Kp= p(SO3)^2/(p(SO2)^2*(O2)^2)

hvad er 2). Du kan jo ikke bede om hjælp til noget, som ingen ved hvad er.

Svar #10
04. september 2005 af sabrine (Slettet)

2) er :

Der findes ikke andre gasser end de nævnte i beholderen. Ved en måling bestemmes totaltrykket p i beholderen. Endvidere bestemmes partialtrykkene p(SO2) og p(O2).
Måleresultaterne er:
p = 6,5 bar
p(SO2) 3,8 bar
p(O2) = 1,2 bar

2) beregn partialtrykket o(SO3) i beholderen.

Svar #11
04. september 2005 af sabrine (Slettet)

2) er :

Der findes ikke andre gasser end de nævnte i beholderen. Ved en måling bestemmes totaltrykket p i beholderen. Endvidere bestemmes partialtrykkene p(SO2) og p(O2).
Måleresultaterne er:
p = 6,5 bar
p(SO2) 3,8 bar
p(O2) = 1,2 bar

2) beregn partialtrykket p(SO3) i beholderen.

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. september 2005 af frodo (Slettet)

SUM(p(A))=p(tot)
opskriv det

Svar #13
04. september 2005 af sabrine (Slettet)

2) p*p(SO3)^2/p(SO2)^2*(O2)^2 =
(6,5bar)^2*(3,8bar)^2/(3,8bar)^2*(1,2bar)^2 = ??? er det sådan..

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. september 2005 af frodo (Slettet)

nej p(SO2)+p(O2)+p(SO3)=p(tot)

Skriv et svar til: Partialtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.