Matematik

spørgsmål

19. juni 2012 af Me292 (Slettet) - Niveau: B-niveau

"Der ønskes redegjort for tretrinsreglen, gerne, så du såvel algebraisk som grafisk redegør for de enkelte trin. Brug evt. f(x) = x^2 som eksempel."

 

Nogle der kan hjælpe mig? Jeg er meget i tvivl om dette spørgsmål til min mundtlige eksamen i matematik b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2012 af mathon

                     algebraisk        tretrinsreglen                           for h → 0

                     grafisk               sekant   →   tangent               for P  →  Po    


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2012 af PeterValberg

Det er godt nok ikke DET spørgsmål, dette er lavet til, men det kan måske hjælpe dig videre...

se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

Algebraisk:

Generelt om tretrinsreglen:

Tretrinsreglen består af følgende trin:

1) Beregn funktionstilvæksten: Δf(h) = f(x0+h)-f(x0)

2) Beregn differenskvotienten: (Δf(h))/h = (f(x0+h)-f(x0))/(h)

3) Bestem, hvis den findes, grænseværdien af differenskvotienten, når h går mod 0.


Tretrinsreglen overført på (x02)' = 2x0:


1) Δf(h) = f(x0+h)-f(x0) = (x0+h)2-x02 = x02+h2+2x0h-x02 = 2(x0+h)·h

2) (Δf(h))/h = (2(x0+h)·h)/(h) = 2x0+h

3) lim (Δf(h))/(h) = 2x0+0 = 2x0
  h→0
 


Svar #4
20. juni 2012 af Me292 (Slettet)

Rigtig gode svar, tusind tak allesammen!


Skriv et svar til: spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.