Matematik

Cosinus-relationer

19. juni 2012 af Time007 (Slettet) - Niveau: A-niveau

det er et simpelt spørgsmål:

hvordan kommer man fra

(a - x)2 + h2 - x2 - h2 = c2 - b2

TIL = a2 - 2ax = c2 - b2

Jeg ved h2 går ud med h2 og det gør x2 os, men hvor kommer 2ax fra?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Kvadratsætningen fra parantesen i anden.


Svar #2
19. juni 2012 af Time007 (Slettet)

#1

Ja, men hvis man opløser parentesen, får man ikke bare

a2 - x2 , så går x ud med x jo? så er der kun a tilbage?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter den kendte kvadratsætning

(a - b)2 = a2 -2ab +b2


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2012 af nielsenHTX

#2 nej (a-b)2=a2+b2-2ab     det er (a+b)(a-b) som er a2-b2


Svar #5
19. juni 2012 af Time007 (Slettet)

ahhh super tusind tak for svarende ;)


Skriv et svar til: Cosinus-relationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.