Matematik

e^kx?

19. juni 2012 af Zorrow12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Har søgt rundt omkring på nettet og i mine bøger, men har ikke fået svar på mit spørgsmål.. hvad er e^kx? 
Har set det er en sammensat funktion, men hvad betyder det? Det står i mine noter, at e^kx = a^x... og at a^x = e^(lna*k) = e^kx?

Nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen ekx er eksponentialfunktionen (ek)x . Kalder man ek for a, har den da formen ax .


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. juni 2012 af mathon

således at
                                                                 f(x) = b·ekx    

                                                                       f ' (x) = ekx · k = k·(ekx) = k·f(x)

 

                                                                       (1/k)·f ' (x) = f(x)

                                                                       ((1/k)·f (x)) ' = f(x)

                                                                       F(x) = ∫ f(x)dx = (1/k)·f (x) + c

...................

eller med
                        ek = a  ⇔ k = ln(a)    a>0

                                                                 f(x) = b·ax    

                                                                       f ' (x) = ax · ln(a) = ln(a)·(b·ax) = ln(a)·f(x)

 

                                                                       (1/ln(a))·f ' (x) = f(x)

                                                                       ((1/ln(a))·f (x)) ' = f(x)

                                                                       F(x) = ∫ f(x)dx = (1/ln(a))·f (x) + c

 


Svar #3
20. juni 2012 af Zorrow12 (Slettet)

Ok, tak :D


Skriv et svar til: e^kx?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.