Matematik

Asymptoter

20. juni 2012 af 147852369 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan kan man undersøge en funktion for asymptoter og vendetangenter?
Hvis i har et eksempel der viser det godt vil jeg være super glad for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2012 af nielsenHTX

y=b er en vandret asymptote hvis f(x)->b for x->±∞     b∈R

der er en lodret asymptote hvis f(x)->∞ for x->a       a∈R

eks.

f(x)=ex   har en vandre asymptote y=0 da f(x)->0 for x->-∞.   

at y=0 er en vandret asymptote betyder også at y=0 er en "god" approksimation for meget negative værdier af 0 altså at  f(x)≈0.

f(x)=(x^2+1)/(x-1)

har en lodret asymptote i x=1 da f(x)->∞ for x->1 fra højre og f(x)->-∞ for x->1 fra venstre

----------------

der er en vendetangent hvis både f '(x)=0 og f ''(x)=0 i det samme punkt.

eks.

f(x)=x3   har en vendetanget i x=0 idet både f '(x)=0 og f ''(x)=0 for x=0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Der kræves kun, at f ''(x) = 0 ved en vendetangent. Hvis der også gælder f '(x) = 0, er vendetangenten vandret, som det er tilfældet med funktionen f(x) = x3 ved x = 0 .

Funktionen f(x) = tan(x) har f '(x) = 1 + tan(x)2 og f ''(x) = 2·tan(x)·(1 + tan(x)2). Denne har f '(0) = 1 og f ''(0) = 0, så funktionens graf har en vendetangent i x = 0; men vendetangenten er ikke vandret.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2012 af mathon

se


Skriv et svar til: Asymptoter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.