Matematik

Hvad er funktionstilvækst

21. juni 2012 af PersNabo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

Jeg er ved at forbedre mig til matematik i morgen, hvor en af spørgsmålene lyder "hvad er funktionstilvækst" det står under eksponentielle funktioner så jeg går ud fra det har noget med det at gøre. På forhånd tak :-)!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

En funktionstilvækst er en ændring i funktionsværdier ved en ændring af argumentet til funktionen, for eksempel er

Δy = f(x+h) - f(x)

funktionstilvæksten for funktionen f(x) svarende til tilvæksten h i x .


Svar #2
21. juni 2012 af PersNabo (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt? Hvornår finder det her sted?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at se på funktionstilvæksten for en eksponentialfunktion f(x) = b · ax . Så har man

Δy = f(x+h) - f(x) = b·ax+h - b·ax = b·ax·(ah -1) = f(x)·(ah -1) ,

så for en eksponentialfunktion får man en relativ funktionstilvækst på

(f(x+h) - f(x)) / f(x) = ah -1

ved en absolut tilvækst på h i argumentet x.


Svar #4
21. juni 2012 af PersNabo (Slettet)

Tak for det!!


Skriv et svar til: Hvad er funktionstilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.