Matematik

Logaritme

22. juni 2012 af Falaffel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-) 

 

Jeg skal op til en 1.g årsprøve, og vi kan bl.a. trække noget med logartimer. Logartimer er ikke min stærke side, men jeg ved dog lidt om dem. 

Men jeg synes stadig jeg kunne lidt flere præcise fakta'er om logaritme, så hvis der er nogle der kan fortælle mig mere om logaritmer eller har nogle noter, ville det være fantastisk! Og desuden vil jeg også gerne have en definition af hvad dobbeltlogaritme er, med hensyn til dobbeltlogaritmiskpapir. 

Håber der nogen derude, der vil hjælpe og har tid til at hjælpe! :-) 

 

Tak på forhånd ;-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2012 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2012 af mathon

enkelte regler
                              log(x·y) = log(x) + log(y)

                              log(xa) = a·log(x)

 

dobbeltlogaritmisk papir
anvendes i forbindelse
med potensielle funktioner

                                                          y = b·xa     b,x ∈ R+                                                  som logaritmeret giver

                                                          log(y) = log(b) + log(xa) = log(xa) + log(b)

                                                          log(y) = a·log(x) + log(b)

                                                          Y = a·X + B               som er et bekvemt lineært udtryk

i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem

                                                         

 


Svar #3
22. juni 2012 af Falaffel (Slettet)

Tak for hjælpen! :-) 


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.