Matematik
Integraler
04. september 2005 af
Stinepigen11 (Slettet)
Kunne godt bruge lidt hjælp tror der er en smarter måde end den jeg bruger.. ]=bruges som integral tegn.
1) ](1+tan^2x)
-------- dx
tanx
Hvor tan(x) er den indre funktion
t=g(x)= tanx
t´= 1+(tanx)^2 <=> dx= (1/1+(tanx)^2) *dt
Dvs.
] 1 1
- * tan^2x * --------- *dt
t 1+(tanx)^2)
Og så er jeg gået helt i stå.. håber i kan være mig behjælpelig..
1) ](1+tan^2x)
-------- dx
tanx
Hvor tan(x) er den indre funktion
t=g(x)= tanx
t´= 1+(tanx)^2 <=> dx= (1/1+(tanx)^2) *dt
Dvs.
] 1 1
- * tan^2x * --------- *dt
t 1+(tanx)^2)
Og så er jeg gået helt i stå.. håber i kan være mig behjælpelig..
Svar #1
04. september 2005 af Stinepigen11 (Slettet)
ser ret ulæseligt ud håber det bliver bedre nu..
1) ](1+tan^2x) /tanx * dx
Hvor tan(x) er den indre funktion
t=g(x)= tanx
t´= 1+(tanx)^2
dx= (1/1+(tanx)^2) *dt
Dvs.
](1+tan^2x) / t *(1/1+(tanx)^2) *dt
jeg kan ikke finde ud af hvordan det skal integreres..
1) ](1+tan^2x) /tanx * dx
Hvor tan(x) er den indre funktion
t=g(x)= tanx
t´= 1+(tanx)^2
dx= (1/1+(tanx)^2) *dt
Dvs.
](1+tan^2x) / t *(1/1+(tanx)^2) *dt
jeg kan ikke finde ud af hvordan det skal integreres..
Svar #2
04. september 2005 af Epsilon (Slettet)
#1: Integraltegnet skrives sædvanligvis 'S' herinde. Brug hellere det fremover.
Vi skal bestemme
S[(1 + tan(x)^2)/tan(x)]dx
så vidt jeg kan forstå.
Substitutionen
t = tan(x) => dt/dx = 1 + tan(x)^2
er umiddelbart oplagt, og den foreslår du da også selv. Dermed er
S[(1 + tan(x)^2)/tan(x)]dx =
S[(1/t)*dt/dx]dx =
S[1/t]dt
Det integral kan du vel godt bestemme, ikke sandt?
//Epsilon
Vi skal bestemme
S[(1 + tan(x)^2)/tan(x)]dx
så vidt jeg kan forstå.
Substitutionen
t = tan(x) => dt/dx = 1 + tan(x)^2
er umiddelbart oplagt, og den foreslår du da også selv. Dermed er
S[(1 + tan(x)^2)/tan(x)]dx =
S[(1/t)*dt/dx]dx =
S[1/t]dt
Det integral kan du vel godt bestemme, ikke sandt?
//Epsilon
Svar #3
04. september 2005 af Stinepigen11 (Slettet)
mange tak.. lidt pinligt, at jeg ikke selv havde set det gik ud.. nogle gange gør man det bare for besværligt ..hihi
Skriv et svar til: Integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
