Matematik

Logistisk vækst - væksthastigheden er maksimal

24. juni 2012 af ra1994gh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal besvare dette til mundtlig eksamen: "Du skal udlede koordinatsættet til det punkt på grafen hvori væksthastigheden er maksimal".

Ved at kigge på på grafen: y'=y(b-ay) som er den samme som y'= yb - ay^2, har vi en sur parabel. hvor toppunktet dér, netop er halvdelen af den øvre grænse (M), altså 1/2 *M.

Nu hvor jeg ved at y=1/2 *M, ved toppunktet, hvad skal jeg så mere finde, for at udlede koordinatsættet? Er det t, der er tale om, i denne formel for logistisk vækst? : y(t)= M/ (1+c*e^(-a*M*t)), hvor jeg sætter 1/2 * M ind på y's plads, og isolere t?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. juni 2012 af peter lind

Det er lige netop det du skal


Svar #2
24. juni 2012 af ra1994gh (Slettet)

Så det bliver t= -((ln(1/c)) / (M*a)) ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. juni 2012 af peter lind

Ja men det ser lidt kønnere ud, hvis du bruger -ln(1/c) = ln(c)


Svar #4
24. juni 2012 af ra1994gh (Slettet)

Tak skal du have :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. juni 2012 af mathon

eller skrevet
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. juni 2012 af Singlefyren (Slettet)

Væksthastigheden er maksimal  =>

y '  er maksimal   =>

y '' = 0

Da y ' =  by - ay2   fås   y '' = b - 2ay    ...som altså sættes lig med 0....

b - 2ay = 0  =>  y = b/2a            -  Vi har her fundet y-koordinaten!


Skriv et svar til: Logistisk vækst - væksthastigheden er maksimal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.