Studiebolig

Kan dette lade sig gøre?

25. juni 2012 af 215 (Slettet)

Jeg skal snart flytte hjemmefra, og læse videre.

Men tror måske at jeg kommer til at komme i økonomiske vanskeligheder, og tænker derfor at et fritidsjob nok bliver nødvendigt for at kunne det hele kørende, men er det overhovedet muligt at have et fritidsjob ved siden af. 
 

Men hvormeget skal man ca. have til mad osv?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. juni 2012 af dandre11 (Slettet)

Hej ..

Jeg vil sige at det kommer an på rigtigt mange ting.

Først og fremmest hvor du skal bo, og derfor hvor stor en udgift du har til din bolig... Der er kæmpe forskeld på København og f.eks Aalborg. En god ting kunne være fx at flytte sammen med en.

I forhold til fritids jobbet, har det også noget at sige hvad du læser. Da der er forskel på hvor meget forberedelse der er på de forskellige studier.  Kommer også an på hvor meget du selv føler at du behøver at forberede dig..

Men tror at mange kan finde tid til at have et job på 10 timer om ugen ved siden af.. men kommer som sagt an på mange ting.

Med hensyn til mad. Er det igen forskelligt.. Men vil mene at man godt kan klare sig på 1000kr om måneden hvis man søger for at handle rigtigt ind... Det er også billiger pr person hvis man er 2 eller flere til at dele dette..

Husk at du aldrig skal sætte dig så stramt at der ikke er plads til at du kan få en øl med vennerne eller en tur i Bio en gang imellem....

 

Håber det hjalp dig lidt

 


Svar #2
25. juni 2012 af 215 (Slettet)

Flytter til Odense.

Min SU ligger på omkring 5662
Huslejen(inkl.vand,varme og internet): 3800
Boligstøtte kommer til at ligge på:600
5662 - 3800 + 600 = 2462

Så har jeg derudover Udgifter i form af telefon, TV, og fitness
50+200+250 =500

1962 er så hvad jeg har til resten..
 

Hvis vi siger 1000 kr. til mad så har 962kr. til rest.

Det lyder bare lidt forkert i mine ører.. 
Mangler jeg ikke at tage hensyn til noget?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. juni 2012 af Told (Slettet)

Du mangler licens(da tv og licens er to forskellige ting), forsikringer(det er altså en vigtige ting i tilfælde noget går galt), og jeg vil anbefale 200 kr mere til mad. Men ellers se denne hjemmeside  http://flytte-hjemmefra-guide.dk/ der står der en masse gode råde.


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. juni 2012 af Dulugtergrimt

1k til mad er ingenting. Selvom man er studerende må man altså godt spise lidt sund kost af og til. Sæt 50 kroner af pr. dag (1500 pr. måned) og regn med 2-300 kroner mere.

Derudover kommer der, som #3 siger, alskens mærkelige, og uforudsete udgifter oven i. Find et fritidsjob. Det kan sagtens lade sig gøre...


Svar #5
25. juni 2012 af 215 (Slettet)

Men er licensen ikke dækket af TV?..
Jeg husker da fra min tid på TDC, der tilføjede systemet automatisk Medie licens på alle bestillinger?

 

Og med forsikring hvad skal jeg da have der.. Indbo eller?


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. juni 2012 af Told (Slettet)

Det er indbo- og ulykkeforsikring. Nu får jeg tv igennem den lokale antenneforening, og der er licensen ikke en dele af pakken, så jeg ved ikke med TDC om de har licens med i deres pakke. Samt som #4 skriver skal du også tænke på en buffer(sådan tror jeg det staves), altså hvor du sætter 100-300 kr af hver måned til tandlæge, gaver, ting til uddannelsen, osv.


Svar #7
25. juni 2012 af 215 (Slettet)

Dækker mine forældres ulykkeforsikring ikke mig?
Jeg plejer da altid at være nævnt i alle deres forsikringspapirer?
 


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. juni 2012 af Told (Slettet)

Det er kun når du bor hjemme det er tilfældet.


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. juni 2012 af dandre11 (Slettet)

Du er som regl dækket af dine forældres forsikring indtil du bliver 21...

Men deres forsikring dækker ikke dit indbo..


Brugbart svar (1)

Svar #10
02. juli 2012 af Kulka (Slettet)

#9. så tror jeg det afhænger af, hvilken forsikring forældrene har. Jeg behøver ikke en før jeg fylder 21, da jeg er fuldt dækket af mine forældres. 


Brugbart svar (1)

Svar #11
12. juli 2012 af Erzael (Slettet)

Som der bliver skrevet, så er du dækket af dine forældres ulykkeforsikring indtil du er 21. Dog er dit indbo ikke dækket, så du skal have lavet en forsikring, som dækker alt det, der praktisk talt vil falde ud af lejligheden, hvis man tog den og vendte den på hovedet.

TV og licens er to vidt forskellige ting. TV udgiften skal gå til den TV-pakke du nu engang vil have fra din udbyder, som eksempelvis er Stofa eller YouSee. Her køber du en TV pakke til et fast beløb om måneden. Du kan typisk få tre forskellige pakker - den lille, mellem og store, og de ligger i et prisniveau fra 200-450 kroner om måneden. Dette er dog kun de standard pakker, uden nogle ekstra tilføjelser.

Licens er derimod noget du skal betale hver måned, for at må se TV. Altså medielicens, som du betaler til Danmarks Radio. Det ligger, så vidt jeg kan huske, på små 197 kroner om måneden. Disse kan du dog vælge at betale hvert kvartal, halvårligt eller årligt. Du kan også lade vær med at betale den, men så kan der måske vente dig et ubehageligt møde med en licens mand, samt en bøde. Læs eventuelt mere om tv-pakkerne her: http://jegflytterhjemmefra.dk/har-du-brug-for-den-store-tv-pakke/

To sum up, så tror jeg, at det ville være virkelig smart at ligge et budget, så du kan få et overblik over alle dine udgifter. Så kan du få det ned på skrift, og det kan give dig et bedre billede af, hvor mange penge du har med at gøre. Husk at smide forskellige udgifter på budgettet - det kan være transport, licens, tv, internet, mad, forsikring osv. Læs mere her om hvordan du lægger et budget: http://jegflytterhjemmefra.dk/sadan-laver-du-et-budget/


Brugbart svar (1)

Svar #12
18. juli 2012 af xSally (Slettet)

Du har glemt at medregne skat. Din SU er ikke skattefri. ;)

Og hvad med transportudgifter? Bare sådan noget som at tage bussen en regnvejrsdag kan komme til at løbe op i en del penge.

Og husk også, at du skal købe bøger for en del penge ved hver semesterstart.

Mht. mad, så kan man altså sagtens leve sundt med et madbudget på 1000 kr. Hvis du køber ind for 250 kr. en gang om ugen kan du få rigeligt med frugt, grøntsager, groft brød, lidt fisk og kød, osv. Kød og fisk er dyrt, så du kan evt. lade være med at spise kød hver dag. 

3800 kr. er en ret dyr husleje, så hvis det var mig, ville jeg nok begynde at lede efter et fritidsjob. :)


Svar #13
19. juli 2012 af 215 (Slettet)

#xSally

Jeg har betalt Skat hele året, så min SU kører over frikort..
 

Jeg bor lige ved siden af skolen, så transport er nok heller ikke et problem.. Men til arbejde, kan det dog blive lidt svært.

 

Hvormeget skal jeg ca. af for bøger`?

Fritidsjob er fikset,  det er bare om jeg  kan holde det hele kørende..

 

Ja.. 3800 er dyrt, det indser jeg.. Men det har nærmest været umuligt at finde en til fornuftig pris.. så jeg regner lidt med at Boligstøtten, kan ligge på omkring de 600 eller over, så det gør det hele overskueligt.


Svar #14
28. juli 2012 af 215 (Slettet)

Ok.. jeg har nu fundet en anden lejlighed..Problemet er dog bare at jeg har underskrevet lejekontrakten på den anden, men kan ikke se på selve lejekontrakten at jeg skulle være bundet?..

Kan jeg uden videre melde at jeg ikke flytter ind ?

Ang. den anden lejlighed er jeg ikke helt klar over hvorledes om der skal betales andelsindskud eller om man kan flytte ind med depositum og derefter betale husleje?


Brugbart svar (1)

Svar #15
28. juli 2012 af Mo92 (Slettet)

Hvis jeg var i din situation ville jeg droppe al form for forsikring. Jeg har aldrig haft forsikring, og hellere aldrig haft brug for det. Det samme gøre sig gældende for min familie og venner der ligeledes ALDRIG har haft hverken den ener eller anden form for forsikring. I en presset situation vil jeg derfor mene at forsikringen skulle være det første du dropper. 


Svar #16
28. juli 2012 af 215 (Slettet)

Det har jeg forlængst indset, og har allerede droppet forsikringen, og fået nok plads til omkring en buffer hver måned på 400 kr, hvor maden er på 1500 kr.

 

Men som jeg siger i #14, tænker jeg på at flytte til en anden lejlighed hvor alt er mere studerende venlig.  men nu hvor jeg har underskrevet lejekontrakten ved jeg ikke om jeg bundet, da jeg ikke kan at jeg skulle være det på selve kontrakten...


Svar #17
28. juli 2012 af 215 (Slettet)

#16..
Hænger stadig på den gamle..


Brugbart svar (0)

Svar #18
02. august 2018 af sfj95 (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Kan dette lade sig gøre?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.