Matematik

Middeltal og spredning

25. juni 2012 af Lisapiigen (Slettet)

Binomialfordeling

Hej, hvis man kaster en terning 8 gange og succes betragtes som at få en sekser, udregner man så middelværdien ved at sige p*n ->  1/6 * 8?

og spredningen ved at sige √(8*(1/6)*(1-(1/6))) ?

Jeg synes det er så rodet og er usikker på om jeg overhovedet kan gøre ovenstående beskrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2012 af nielsenHTX

begge dele er korrekt.


Svar #2
25. juni 2012 af Lisapiigen (Slettet)

Ok, men hvad forstås der egentligt ved middeltal og sprednin? :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juni 2012 af peter lind

For diskrete værdier er middelværdien m defineret ved

m = ∑xi*P{X=xi}

spredningen s er defineret ved

s2 = Σ(xi-m)2*P{X=xi}


Svar #4
25. juni 2012 af Lisapiigen (Slettet)

Jeg forstår bare ikke, hvad det er de kan bruges til, hvad de siger noget om?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. juni 2012 af peter lind

Middelværdien fortæller noget om hvor observationerne vil samles. Spredningen fortæller hvor tæt observationer vil falde ved middelværdien.


Skriv et svar til: Middeltal og spredning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.