Matematik
Hmm
Er der nogen der lige kan forklare mig hvordan følgende:
x-0,5*0,5=√x
På forhånd tak!
Svar #2
18. juli 2012 af SuneChr
# 0 er ensbetydende med
1 / (2·√x) = √x
For x > 0 må der multipliceres med √x på begge sider af lighedstegnet.
Svar #3
18. juli 2012 af cigi123 (Slettet)
Ups, det var også det jeg mente. Men når jeg så vil integrer det får jeg √x.
Jeg er vist nød til at fortælle hele historien nu:
Jeg har fået stillet til opgave at løse følgende uden hjælpemidler:
x=3 v x=0
∫x/√x2+16
Jeg får så:
t=x2+16
dt/dx=2x
1/2dt=x dx
1/√t*½=√t-1*½=t-0,5*½=1/2*√x
Og det integrer jeg så og får √x2+16
Men jeg er ikke lige sikker på om dette er rigtigt. Eller det er det. Men jeg kan ikke helt forstå det. kan man sådan uden videre integrer det jeg har fået oppe i hovedet.
Hvis der er en som vil løse det trin for trin ville det hjælpe mig meget.
Svar #4
18. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)
Måske menes der, at den afledede af √x er lig med 1 / (2·√x) , idet
(√x)' = (x1/2)' = (1/2)·x-1/2 = 1 / (2·√x)
Svar #5
18. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)
#3
Til beregning af
0∫3 x/√(x2+16) dx
benyttes substitutionen t = x2+16 , dt = 2x dx , hvorfor
0∫3 x/√(x2+16) dx = (1/2)·16∫25 (1/√t) dt = (1/2)·16∫25 t-1/2 dt = (1/2)·[2·t1/2]2516 = (5 - 4) = 1
Skriv et svar til: Hmm
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
