Matematik

Taylor polynomium

05. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Jeg vedhæfter spørgsmål samt min løsning til a). 

b) er jeg ikke sikker på og vil have hjælp til. 

mit foreslag til en løsning er 

g(1) = 1 

g'(1) = 2 

g''(2) = 8 

Men jeg tror ikke det er så nemt. Hvordan skal jeg løse opgaven? 


Svar #1
05. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Her er spørgsmålet 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. august 2012 af peter lind

g(x) ≈ g(1) + g'((1)(x-1) + g''(1)(x-1)2/2 = 1 + 2(x-1)+4(x-1)2

aflæsning giver g(1) = 1 g'(1)=2 og  g''(1)/2 = 4, så dine svar stemmer formodentlig

I den ene af funktionerne har du -1 som konstantled i den anden 1

Det skal være g''(1) = 8 ikke g''(2) = 8


Svar #3
05. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Det gik vist lidt for hurtigt. 

Dvs man skal regne baglæns. 


Brugbart svar (2)

Svar #4
05. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Taylorpolynomiet Tn(x) af grad n for en differentiabel funktion g(x) udviklet ud fra punktet a er det polynomium af grad n, der stemmer overens med funktionen g(x) og alle dens højere afledede op til den n'te afledede i punktet a, dvs

Tn(a) = g(a)
...
Tn(k)(a) = g(k)(a) , for k = 1,...,n


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, hvad der bliver gjort i opgave b ? Kan forklar det en eller anden ? 


Svar #6
15. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Jeg har besvaret din e-mail, men hvis andre har samme spørgsmål, så er nedenstående som jeg forstår det

Du skal regne "baglæns"

vi ved at g''(1) = g''(x0)/2! (x-x0)2

og siden det er angivet til 4(x-1)2

så kan vi se at g''(1) må være lige med 8.

siden 8/2! (x-1)2 = 4(x-1)2


Svar #7
15. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Du kan også løse den bare ved at differentiere 

Vi har p2(x) = 1 + 2(x-1)+4(x-1)2

p2(1) = 1 

p2(x)' = -6 + 8 * x    =>    p2(1)' = 2 

p3(1)'' = 8 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. august 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

Ja, det synes jeg også er meget nemmere. Men er 8 nok som resultat ?


Svar #9
15. august 2012 af asddsaf (Slettet)

ja g''(1) = 8 

og det er jo det vi skal angive jf spørgsmålet. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. august 2012 af peter lind

Du bør også angive hvordan du er kommet frem til resultatet; men ellers er  facit  8


Skriv et svar til: Taylor polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.