Matematik

Differentialligninger

05. august 2012 af Hurricane10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa. En rar sjæl som kan hjælpe mig med denne:

Bestem den løsning til Differentialligningen: y'=-(4x/y), hvis grafen går igennem p(0,2). Angiv også definitionsmængden.

vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. august 2012 af peter lind

Brug et CAS værktøj, hvis det er tilladt, ellers separation af variable til at finde den generelle løsning. Indsær dernæst punktet for at finde integrationskonstanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. august 2012 af fairtradecola (Slettet)

Kan man løse diff. ligninger uden lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det kan man. Denne differentialligning løses enklest ved separation af de variable:

y' = -4x/y , der separeres til

y·y' = -4x .

Her benytter man, at y·y' = (1/2)·(y2)' , hvorfor

(y2)' = -8x,

og dermed

y2 = - ∫ 8x dx .

Integrationskonstanten k på højre side afpasses så således, at y(0) = 2 .


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.