Matematik
Noget med beregning af sider og vinkler i trekant
06. september 2005 af
3700-Line (Slettet)
Har nu siddet med opgaven i lidt over 1 time, og jeg forstår altså ikke opgaven.
Er der nogle personer som kan hjælpe?
2 linier L og M er besemt ved
l: y= ½x+5
m: y= -½x+1
Skæringspunktet mellem l og andenaksen kaldes P.
Skæringspunktet mellem m og andenaksen kaldes Q.
Skæringspunktet mellem l og m kaldes R.
Beregn sider og vinkler i trekant PQR.
Beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem højden fra P og siden QR.
Er der nogle personer som kan hjælpe?
2 linier L og M er besemt ved
l: y= ½x+5
m: y= -½x+1
Skæringspunktet mellem l og andenaksen kaldes P.
Skæringspunktet mellem m og andenaksen kaldes Q.
Skæringspunktet mellem l og m kaldes R.
Beregn sider og vinkler i trekant PQR.
Beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem højden fra P og siden QR.
Svar #1
06. september 2005 af frodo (Slettet)
start med at finde koordinatsættene til alle punkterne.
Når det er gjort, skal du finde en linje, som går gennem Q og R, hvorefter du skal finde den linje, som står vinkelret herpå (kendetegnet for højden) og går gennem P. Find da skæringspunktet mellem disse to linjer, og du er hjemme
Når det er gjort, skal du finde en linje, som går gennem Q og R, hvorefter du skal finde den linje, som står vinkelret herpå (kendetegnet for højden) og går gennem P. Find da skæringspunktet mellem disse to linjer, og du er hjemme
Svar #2
06. september 2005 af Liv2004 (Slettet)
Skæringspunktet mellem l og andenaksen kaldes P.
Skærningspunktet med andenaksen dvs med y-aksen og dermed ved du at x=0:
y= ½x+5 =>
y = 1/2 * 0 + 5 <=>
y = 5
dvs. at koordinatsæt til punktet P er:
P = (0,5)
----------------
Skæringspunktet mellem m og andenaksen kaldes Q.
Skærningspunktet med andenaksen dvs med y-aksen og dermed ved du med det samme at x=0:
y= -½x+1
y = -1/2 * 0 +1
y = 1
dvs at koordiantsæt til Q er:
Q = (0 , 1)
----------------------
Skæringspunktet mellem l og m kaldes R
l: y= ½x+5
m: y= -½x+1
der skal du bare sætte dem lig med hinanden altså:
1/2x + 5 = -1/2x + 1
1/2x + 1/2x = 1-5
x = -4
y findes på følgende måde ved at indsætte x i en af de givende ligninger f.eks:
y = -1/2 * (-4) + 1
y = 2+1
y=3
dvs at koordinatsæt til punktet R er:
R=(3,-4).
du kan nu selv prøve at finde længden af siderne og vinklerne:
tip:
til at bestemme længden af siderne brug punkt-punkt-afstandsformlen det er nemmest.
og til at bestemme vinklerne brug cosinusrelationerne:
Skærningspunktet med andenaksen dvs med y-aksen og dermed ved du at x=0:
y= ½x+5 =>
y = 1/2 * 0 + 5 <=>
y = 5
dvs. at koordinatsæt til punktet P er:
P = (0,5)
----------------
Skæringspunktet mellem m og andenaksen kaldes Q.
Skærningspunktet med andenaksen dvs med y-aksen og dermed ved du med det samme at x=0:
y= -½x+1
y = -1/2 * 0 +1
y = 1
dvs at koordiantsæt til Q er:
Q = (0 , 1)
----------------------
Skæringspunktet mellem l og m kaldes R
l: y= ½x+5
m: y= -½x+1
der skal du bare sætte dem lig med hinanden altså:
1/2x + 5 = -1/2x + 1
1/2x + 1/2x = 1-5
x = -4
y findes på følgende måde ved at indsætte x i en af de givende ligninger f.eks:
y = -1/2 * (-4) + 1
y = 2+1
y=3
dvs at koordinatsæt til punktet R er:
R=(3,-4).
du kan nu selv prøve at finde længden af siderne og vinklerne:
tip:
til at bestemme længden af siderne brug punkt-punkt-afstandsformlen det er nemmest.
og til at bestemme vinklerne brug cosinusrelationerne:
Svar #3
06. september 2005 af 3700-Line (Slettet)
Punkt R, mener du ikke (-4,3)?
Jeg har bare tegnet trekanten, og derved fundet punkterne.
Jeg har os fundet sider og vinkler:
ca. tal
63grader
63grader
53grader
og læangder til 4,47 og 4,47 og 4.
nu skal jeg så Beregne koordinatsættet til skæringspunktet mellem højden fra P og siden QR.
hvordan gøres det?
Jeg har bare tegnet trekanten, og derved fundet punkterne.
Jeg har os fundet sider og vinkler:
ca. tal
63grader
63grader
53grader
og læangder til 4,47 og 4,47 og 4.
nu skal jeg så Beregne koordinatsættet til skæringspunktet mellem højden fra P og siden QR.
hvordan gøres det?
Skriv et svar til: Noget med beregning af sider og vinkler i trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
