LaTeX

Latex går i stå

08. august 2012 af bonzoadam (Slettet)

Når jeg beder om at få min kode "pdflatex" går den i stå. Hvis jeg så fjerne noget af koden vil den godt gøre det færdigt. Er der en grænse for hvor meget man kan kode i et dokument eller..?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. august 2012 af daleif (Slettet)

Nej, det tyder lidt på at du har en fejl i din kode. Jeg har før lavet eksempel dokumenter på over 4000 sider, så det er ikke noget problem.

Hvad er du i gang med?

Husk at du kan få LaTeX til at ignorere resten af dokumentet via

\end{document}

hvis det er en inkluderet fil, bør man dog anvende

\endinput

på den måde kan man pejle sig ind på hvor problemet ligger.

Det er lidt en kunst at kunne debugge den slags problemer.


Svar #2
08. august 2012 af bonzoadam (Slettet)

Det er det her stykke der får den til at stoppe.

 

 

I trekant $ABC$ er $\angle A=54^\circ$, $ \norm{AC}=\num{10,2}$ og $\norm{BC}=\num{9,1}$ Det oplyses at $\angle B$ er spids. \begin{minipage}{0.45\linewidth} a) Bestem $\angle B.$ \end{minipage} \hfill \begin{minipage}{0.45\linewidth} \begin{center} \begin{tikzpicture} \draw[thin] (0,0)--(4,0)--(2,3)--(0,0); \draw[thin] (0,0)-- \node at (-0.2,-0.2) {A}; \node at (4.2,-0.2) {C}; \node at (3.2,4.2) {B}; \end{tikzpicture} \end{center} \end{minipage} \end{document}

Svar #3
08. august 2012 af bonzoadam (Slettet)

Jeg kan se fejlen nu...selvfølgelig:-) Jeg har glemt at forbinde (0,0) til et andet punkt i 2 draw.

Hvis jeg vil være sikker på at den linie jeg tegner anden gang jeg skriver draw rammer præcist den modstående linje, hvordan gør jeg så?


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. august 2012 af daleif (Slettet)

Min editor går ikke i stå, men brokker sig over den sidste \draw, hvad er det lige du gerne vil opnå der?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. august 2012 af daleif (Slettet)

Som jeg allerede skrev, hvad er det du er ved at tegne? Det er ikke videre klart for mig


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. august 2012 af daleif (Slettet)

Er du bare ved at tegne en trekant med labels i hjørnerne?


Brugbart svar (2)

Svar #7
08. august 2012 af daleif (Slettet)

For så kan det gøres meget nemmere

\begin{tikzpicture}
  \draw
  (0,0) node [below left] {$A$}
  --
  (4,0) node [below right] {$B$} 
  --
  (2,3) node [above] {$C$} 
  --
  cycle;
\end{tikzpicture}


Svar #8
08. august 2012 af bonzoadam (Slettet)

Nu synes jeg at bare er så meget sagt:-)

Jeg forsøger at tegne en trekant med labels i hjørnerne og på siden BC skal ligge et punkt D som er forbundet med A.


Brugbart svar (2)

Svar #9
08. august 2012 af daleif (Slettet)

\documentclass[a4paper]{memoir}
\usepackage{tikz}
\usetikzlibrary{calc}
\begin{document}
\begin{tikzpicture}
  \coordinate (A) at (0,0);
  \coordinate (B) at (4,0);
  \coordinate (C) at (2,3);
  \coordinate (D) at ($(B)!0.5!(C)$);
  \draw
  (A) node [below left] {$A$}
  --
  (B) node [below right] {$B$} 
  --
  (C) node [above] {$C$} 
  --
  cycle;
  \draw (A) -- (D)  node [right=1mm] {$D$};
\end{tikzpicture}
\end{document}
 


Svar #10
08. august 2012 af bonzoadam (Slettet)

ok, det virker jo ret simpelt.

Er der en bestemt grund til at der står 0.5 i \coordinate (D) at ($(B)!0.5!(C)$);    ?

Kan du se hvad jeg gør forkert i følgende:

 

 

\begin{equation} Dist\left(  D,\alpha\right) =\frac{\vert ax_1+by_1+cz_1+d\vert}{\sqrt{a^2+b^2´+c^2}}\Rightarrow \end{equation}      Vh og 1000 tak for hjælpeen!

Brugbart svar (1)

Svar #11
08. august 2012 af daleif (Slettet)

Hvad tror du selv den 0.5 gør? Sammenlign med placeringen af D, prøv evt et andet tal mellm 0 og 1.

Uden at have prøvet den kan jeg ikke se andre problemer end at du burde gøre visse ting anderledes.

(1) \left ... \right skal bruges med omtanke, ikke nogen god ide at autoskalere alt

(2) \DeclareMathOperator\Dist{Dist}, og brug \Dist i stedet, ser mere korrekt ud

(3) \vert er ikke god som abs værdi, sammenlign: $\vert -1\vert \neq \lvert -1 \rvert$, endnu bedre

\DeclarePairedDelimiter\abs\lvert\rvert

og brug så \abs{ ... }, sparer en masse skriveri og giver bedre stuktur på koden.

hvis du får en fejl for din kode, hvilken fejl er det så?


Svar #12
09. august 2012 af bonzoadam (Slettet)

Fejlen er rettet...Tak.

Man skal godt nok holde tungen lige i munden:-)

Jeg har kodet følgende:

 

 

Vi beregner afstanden med følgende formel. \begin{center} \begin{align} \Dist(D,\alpha)   &   =\frac{\abs{ax_1+by_1+cz_1+d}}{\sqrt{a^2+b^2+c^2}}\Rightarrow \end{align} \end{center} \begin{center} \begin{align*} \Dist(D,\alpha)   &    = \frac{\abs{1\cdot0+3\cdot10+2\cdot5-6}}{\sqrt{1^2+3^2+2^2}}\Leftrightarrow\\ \Dist(D,\alpha)    &   =\frac{\abs{34}}{\sqrt{14}}\Leftrightarrow\\ \Dist(D,\alpha)   &   =9.0869\neq11 \end{align*} \end{center}     og det bliver faktisk rigtig pænt synes jeg.   men jeg vil gerne have de to "sektioner" til at stå lige under hinanden (derfor forsøg med center) samtidg med at jeg gerne vil have formelnummeret ude i siden, hvilket også er derfor de er delt op.                    

Brugbart svar (2)

Svar #13
09. august 2012 af daleif (Slettet)

Sæt dem i een, og sæt \nonumber på de du ikke ønsker nummereret

Mateamtik er allere centreret så center env har ingen effekt


Skriv et svar til: Latex går i stå

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.