Matematik

binomial

10. august 2012 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

e) Ved brug af tabel 1 fås
∑10
k=4     b(k; 10; 0:35)
= 1 - B(3; 10; 0:35) = 1 - 0:5138 = 0:4862

 

hvordan får de k til at være 3 ? eller for dens sags skyld x (hvis det er det)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2012 af Sendai (Slettet)

De får k til 3, fordi du skal finde den kumulative sandsynlighed for at k=4.


Svar #2
10. august 2012 af ansigtet (Slettet)

hvordan gør jeg det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. august 2012 af Sendai (Slettet)

#2. Hvordan du gør hvad? De har jo netop fundet den for dig. 0.4862


Svar #4
10. august 2012 af ansigtet (Slettet)

#1
 

De får k til 3, fordi du skal finde den kumulative sandsynlighed for at k=4.

hvordan gør jeg det her ? finder den kumulative sandsynlighed  og får den til at blive 3


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. august 2012 af Sendai (Slettet)

#4

Den kumulative sandsynlighed kan aldrig blive 3. Den vil ligge i et interval mellem 0 og 1.

Du skal finde sandsynligheden for at k=4 ud fra de givne informationer.

Du har et samlet antal forsøg (10), som er angivet ved sumtegnet.

Hvert forsøg har to udfald i en binomialfordeling fx. 1 for succes og 0 for fiasko. Det kan være bestået eller ikke-bestået ved køreprøven.

Ud fra de informationer du har, kan du læse at sandsynligheden for succes er 0,35 dvs. at sandsynligheden for succes (at personen består) er 35%.

Du skal nu finde ud af, hvad sandsynligheden er for at 4 personer består køreprøven.

Dette har de gjort for dig ved: = 1 - B(3; 10; 0:35) = 1 - 0:5138 = 0:4862

Du kan evt. selv tjekke efter ved et tabelopslag eller ved hjælp af Excel

 


Svar #6
10. august 2012 af ansigtet (Slettet)

men hvorfor er x så 3 er det forde man siger P(x≤4) og derved x≤3 ? eller er det vrøvl


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. august 2012 af Sendai (Slettet)

#6

Har du har opgivet hele opgaveteksen? Er det mulighed for at vedhæfte tabel 1?


Svar #8
10. august 2012 af ansigtet (Slettet)

opgave teksten lyder bare:

e)
∑10
k=4     b(k; 10; 0:35)

Ved brug af tabel 1 fås

 

tabel 1 er en bionomial tabel kan ikke vedhæfte den


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. august 2012 af Sendai (Slettet)

= 1 - B(3; 10; 0:35) = 1 - 0:5138 = 0:4862 <- Så disse tal, har du selv fundet i tabellen?


Svar #10
10. august 2012 af ansigtet (Slettet)

nej det er svaret, kan jo ikke finde svarene i tabellen når jeg ikke ved hvad og hvordan 3 er kommet


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. august 2012 af Sendai (Slettet)

Jeg læser opgaven sådan her:

x : Number of succesful outcomes = 4

n : Number of indepent trials = 10

p : Probability of a succesful outcome = 0,35

Du skal så finde sandsynligheden for at 4 præcist får et succesfuldt udfald. P(x=4)

I den tabel du har fået opgivet, er sandsynlighederne for de enkelte udfald akkumuleret, så de summer til 1.

Du finder så den akkumulerede sandsynlighed for at P(x>=3) dvs. B(3; 10; 0:35) = 0,5138. Dvs. der er 51,38% SSH for at 3 eller mindre får succes. Dette tal finder du også i din tabel.

Herefter finder du den akkumulerede SSH for at P(x>=3), dvs. B(4; 10; 0:35) = 0,7515. Dvs. der er 75,15% SSH for at 4 eller mindre får succes. Dette tal finder du også i din tabel.

Du trækker så de to tal fra hinanden for at få punktsandsynligheden for at præcis 4 for succes P(x=4)

0,7515 - 0,5138 = 0,2377. Der er altså en SSH på 23,77% for, at der er 4 som får succes.

 

 

 


Svar #12
10. august 2012 af ansigtet (Slettet)

nååh nu forstår jeg tak lige hurtigt hvad betyder SSH?


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. august 2012 af Sendai (Slettet)

Det er en forkortelse for sandsynlighed.


Skriv et svar til: binomial

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.