Matematik

Brøker, 16/1,5+5/9.10

15. august 2012 af wittenjohan (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle sammen..... sidder med 3 opgaver hvor den ber mig om at besvarer disse spørgsmål som hedder følgende: 16/1.5 + 5/9.10 = ???? 

7/2,3 - 2/4,7 = ????

11/2,9 * 6 = ????

og alt er brøker, hvordan finder jeg ud af det ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Forlæng brøkerne med 10 og find så fællesnævner på sædvanlig vis.


Svar #2
15. august 2012 af wittenjohan (Slettet)

#1


Forlæng brøkerne med 10 og find så fællesnævner på sædvanlig vis.


Altså så jeg skal gange 5*5 og 10*10 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man forlænger en brøk med 10 ved at gange både tæller og nævner med 10.

For eksempel:

16/1,5 + 5/9,10 = (16·10)/(1,5·10) + (5·10)/(9,10·10) = .....


Svar #4
15. august 2012 af wittenjohan (Slettet)

1/5 gange med 10 er 2? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvor kommer det fra?? 1,5·10 = 15 .


Svar #6
15. august 2012 af wittenjohan (Slettet)

mente jeg oså


Svar #7
15. august 2012 af wittenjohan (Slettet)

9,10 gange 10 = 91 så eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er korrekt.


Svar #9
15. august 2012 af wittenjohan (Slettet)

Hov, havde ikke set du havde lavet et eksempel mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Brøker, 16/1,5+5/9.10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.