LaTeX

Gnuplot

16. august 2012 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal tegne nogle grafer for funktioner og mange steder står at jeg skal bruge Gnuplot og shell-escape enabled.

Hvordan får jeg det?=


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. august 2012 af daleif (Slettet)

Du har sikkert ikke gnuplot installeret. Hvilke funktioner er det? tikz kan faktisk lave en del selv.

shell-escape skal man passe meget på. MikTeX havde tidligere slået det til pr default, hvilket bet/od at man faktisk kunne sende en .tex-fil til folk som så ville installere en virus når man oversatte den.


Svar #2
16. august 2012 af bonzoadam (Slettet)

Jeg vil gerne vise de to funktioner:

f(x)=118.561x+11097 samt

g(x)=2244*(1.06)^x

funktioner krydser hinanden ved x=32.55

Jeg er lidt i tvivl om det er relevant for mig at vide men jeg tænker da at der tegnes lidt grafer på matamatikstudiet?


Brugbart svar (2)

Svar #3
16. august 2012 af daleif (Slettet)

Det er ikke meget, i hvert fald ikke hos os. Der anvendes slet ikke matematiksoftware i undervisningen eller til øvelserne. Hos os er fokus på metoderne, ikke resultaterne.

Det kan godt være at gnuplot er det bedste her. Men jeg kender ikke noget til det. Spørg evt. på tex.stackexchange.com


Svar #4
16. august 2012 af bonzoadam (Slettet)

ok så er der nok ikke nogen grund til at bruge så meget tid på det.

Bliver man ellers introduceret til LaTeX hos jer?


Brugbart svar (2)

Svar #5
16. august 2012 af daleif (Slettet)

I Aarhus er der et introforedrag, normalt i november. Hvis der er fremmøde til det laver vi også såkaldte LaTeXLabs, hvor man kan komme og få hjælp.

Vi venter til november, da de fleste er meget forvirrede lige i starten af deres studie, så det var bedre at vente med introen til folk er kommet ind i en routine.

Andre steder er der introkurser i LaTeX og f.eks. versionskontrol.


Svar #6
16. august 2012 af bonzoadam (Slettet)

Ok, håber KU gør det samme:-)


Brugbart svar (2)

Svar #7
31. august 2012 af JonasMcc (Slettet)

Du kan bruge pstricks. Brug kommandoen \psplot

\psplot[algebraic=true, plotpoints=200]{118.561x+11097}

 

 


Skriv et svar til: Gnuplot

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.